Reparatie & Onderhoud

Autobedrijf Tijvoort is een universeel autobedrijf dat gespecialiseerd is in Peugeot. U kunt in ons bedrijf terecht voor alle voorkomende werkzaamheden van elk merk.

Het verschil tussen een grote en kleine onderhoudsbeurt:

Kleine onderhoudsbeurt

Bij een kleine beurt wordt de gehele motorolie ververst en de oliefilter vervangen. Alle vloeistoffen worden gecontroleerd en zo nodig bijgevuld. Bij een kleine beurt wordt er ook een diesel of benzine injector reiniger toegevoegd die het brandstofsysteem reinigt, dit is vooral bij de nieuwere motoren van belang omdat deze steeds milieu vriendelijker en zuiniger moeten gaan lopen waardoor de motor sneller vervuild raakt met grote kosten tot gevolg.

Grote onderhoudsbeurt

Bij een grote beurt worden alle filters vervangen zoals de oliefilter, luchtfilter, brandstoffilter en interieurfilter. De motorolie wordt ververst en er wordt een diesel of benzine injector reiniger toegevoegd.  Bij een benzine auto worden de bougies vervangen. Verder wordt het remsysteem, de uitlaat, de verlichting, de ophanging en onderstel gecontroleerd. De banden worden gecontroleerd en op spanning gezet inclusief de reserveband. Indien er gebreke geconstateerd worden wordt u van te voren telefonisch op de hoogte gebracht van de kosten.

Distributieriem en waterpomp vervangen

Een distributieriem wordt preventief vervangen bij een bepaalde kilometerstand bijvoorbeeld bij 120.000 of 150.000 km of om een bepaald aantal jaren bijvoorbeeld 3 of 5 jaar. Wanneer het precies moet gebeuren staat in het instructieboekje of het onderhoudsschema van de auto. Tevens raden wij ook aan om de waterpomp tegelijk mee te vervangen omdat de distributieriem de kleppen en zuigers evenals de waterpomp in de motor aandrijft. Vervang de distributieriem en de waterpomp tijdig want een gebroken distributieriem kan onherstelbare schade aan uw motor toebrengen.

 Remvloeisof verversen
 Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruit gaat.  Remvloeistof is hygroscopisch, dat wil zeggen dat er water uit de  buitenlucht wordt opgenomen, waardoor het kookpunt verlaagd.  Tijdens het remmen kunnen er dampbellen in de vloeistof ontstaan  waardoor de auto niet krachtig genoeg meer remt, of in het ergste  geval helemaal niet. Laat de remvloeistof om de 2 jaar verversen om  dit te voorkomen.

 

 

TIJVOORTSEBAAN 11       5051 HJ GOIRLE         Tel.  013 - 534 67 19         Mob. 06 - 533 93 584          E-mail: info@tijvoort.nl